Project

Filter projects

Client: Warwickshire Police
Project value: £35m


Description

This project was a three phase, new build and refurbishment of existing areas to provide a central hub for services.

The existing building envelope was modified, with the combination of a low air permeability rating and improved glazing, leading to improvements in user comfort, temperature stability and internal conditions.

Natural ventilation and daylighting strategies were developed to meet the proposed sustainability and low energy requirements of the brief, including cross flow ventilation techniques and intelligent lighting controls.

This project included passive engineering principles such as the passive cooling and heating principles, combination of natural and mechanical ventilation and exposed concrete frames and soffits.