Project

Filter projects

Client: James Paget University Hospitals NHS Foundation Trust
Project value: £1.2m

Sector:
Office(s): ,


Description

The new state-of-the-art palliative care centre provides first class care, therapies and advice in a purpose-built environment.

The Louise Hamilton Centre is located on a green field site to the north side of the existing James Paget University Hospital and has a floor area of approximately 520m².

The award winning building provides a modern environment with extensive wall and roof glazing. Differing colour temperatures were combined within the lighting scheme which produced a calm and reassuring atmosphere whilst meeting the functional lighting levels of the intended use.

Awards

  • CIAT Award 2013
  • Norfolk Association of Architects’ Award 2013
  • Building Better Healthcare Award – Highly commended